Twee ploegen in degradatiegevaar? "Moeten zich versterken"

Twee ploegen in degradatiegevaar?
Dinsdag 22 augustus 2017 - 08:00   I   door Redactie

Volgens Dennis van Wijk moeten twee ploegen uit Eerste Klasse A zich nog danig gaan versterken, anders komen ze in de problemen.

"Indien Lokeren en Mechelen zich niet gaan roeren op de transfermarkt, gaan ze in de problemen komen. Vandaar dat je pas na het sluiten van de zomermercato beter kan inschatten welke ploegen tegen de degradatie zullen moeten knokken. Heel wat clubs zullen zich nog gaan roeren. Waasland-Beveren heeft gecasht met Gano. Maar moet nu wel op zoek naar een geschikte vervanger. Vinden ze die? Dat is nog maar de vraag. Daarom vind ik het voorstel van de Premier Leagueclubs om de transferdeadline te verschuiven voor hun seizoenstart zo gek nog niet", legt de Nederlander uit in Het Belang van Limburg.

"Vooral voor de trainers wordt het op die manier wat makkelijker werken. Nu kan je op één week tijd geconfronteerd worden met drie à vier vertrekkers of nieuwkomers. Dat heeft onmiddellijk een grote impact op jouw resultaten. Kijk naar wat een Philippe Clement overkwam. Hij stelde in de voorbereiding heel zijn tactiek op spits Zinho Gano af, maar kan na zijn verkoop wel een heel nieuw plannetje beginnen uitdokteren.”

Poll: Gaan ze zonder versterking vechten tegen de degradatie?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Lokeren

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024