Transfers van Belgische topclub falen: "Welke nieuwkomer kon z'n stempel drukken?"

Transfers van Belgische topclub falen:
Maandag 19 december 2016 - 14:14   I  

Het gaat erom spannen in de Jupiler Pro League. De topclubs laten steken vallen, waardoor ze riskeren uit de boot te vallen.

Het zou zomaar eens kunnen dat Gent, Genk én Standard play-off I missen. Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, meent dat dat vooral voor Gent erg pijnlijk zou zijn. "Amper anderhalf jaar geleden werden zij nog bestempeld als de nieuwe machthebbers in het Belgische voetbal, dan zou het zeer spijtig zijn dat ze twee jaar later niet eens de play-offs halen. Het zou hun opgebouwde status weer meteen doen afbrokkelen", klinkt het. 

"Vooral hun transferpolitiek bleek niet in verhouding te staan met die nieuwe status van topclub. Van de ploeg die dit weekend tegen STVV verloor behoorde maar de helft tot het kampioenenelftal, dat betekent dat ze er niet in geslaagd zijn om hun ploeg bij elkaar te houden. We weten allemaal welke bepalende spelers ze hebben moeten laten gaan. Daartegenover staat een gebrek aan kwaliteit bij de inkomende transfers: welke nieuwkomer heeft het voorbije jaar zijn stempel kunnen drukken? Enkel Coulibaly schenkt voldoening."

TAGS  I  AA Gent

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024