"Timmy Simons wint de Gouden Schoen"

Dinsdag 07 februari 2017 - 10:32   I   door Redactie

Frederik Velghe, columnist in Dag Allemaal, vindt dat Timmy Simons de Gouden Schoen moet krijgen. De 40-jarige middenvelder behoort echter niet tot de kanshebbers.

"Je wordt de laatste jaren maar beter níet naar het podium geroepen", aldus Velghe. "Ik som even op: Jovanovic, Boussoufa, Suarez, Mbokani, Thorgan Hazard, Praet, Kums. Met uitzondering van Hazard zorgde de Gouden Schoen telkens voor zelfoverschatting, misplaatst haantjesgedrag en/of ongelukkige transfers naar het buitenland."

"Vandaar dat ik hoop dat de trofee deze keer naar een speler gaat die er verantwoord mee zal omgaan. Timmy Simons, bijvoorbeeld. Vorig jaar dé architect van de titel van Club Brugge. Z'n opzwepende houding maakte Timmy niet altijd populair. Maar met z'n professionalisme speelde hij een voortrekkersrol, waardoor ook de jonge Club-talenten zich aan hun opdracht hielden."

"Een mooie fin de carrière, dat wil ik Timmy Simons graag gunnen. Want in z'n eerder gezapige interviews na een zeldzame verliesmatch hoor ik dat het vuur er wat uit is. Alsof het niet meer móet. Het is de laatste kans voor Timmy, vermoed ik."

"En het zou een sterk signaal zijn naar de jonge garde toe. Ook een ideale schoonzoon van veertig - zónder tattoos en hippe koptelefoon - kan de nationale prijs der prijzen winnen. En dat precies vijftien jaar nadat hij z'n eerste Gouden Schoen kreeg. Ik zeg nu al: 'Chapeau!'"

TAGS  I  Timmy Simons  I   Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024