Tien man van Anderlecht houden lang stand tegen Bayern, maar gaan toch kopje onder

Dinsdag 12 september 2017 - 22:37   I

Er zijn scenario’s die zelfs de scenaristen van Familie en Thuis niet kunnen schrijven. De soap rond Kums hadden ook zij niet kunnen bedenken. Eerst niet eens in de selectie en dan plots aan de aftrap, als centrale verdediger nota bene. Jammer genoeg voor Kums verging het hem helemaal niet ‘bene’, want na 11 minuten mocht hij zich al gaan douchen in de ongetwijfeld prachtige kleedkamer van de Allianz Arena. Je gunt het die sierlijke voetballer niet.

<p>Rood en penalty was het zware verdict voor Anderlecht. Lewandowski zette de strafschop feilloos om. Een afstraffing kwam wel heel dichtbij. Bayern was duidelijk heer en meester in eigen stadion en dreigde ook regelmatig. Geweldig voetbal zagen we wel niet. Maar niemand kan Weiler verwijten dat hij een stevig blok op het veld kan neerzetten. En zo gebeurde.p> <p>Anderlecht kwam er ook een paar keer goed uit. Met Stanciu in de eerste helft, die na goed doorzetten van Dendoncker een opgelegde kans de nek omwrong. Zoveel kansen krijg je hier als bezoekende ploeg niet.p><div id="ad-mobile-outstream">div> <p>Ook in de tweede helft kreeg Anderlecht nog een goede kans, na een mooie vlotte aanval. Chipciu besloot op de paal. Anderlecht hield lang stand en met een beetje optimisme zou je zelf denken dat de Brusselaars hier &uuml;berhaupt nog iets konden rapen.p> <p>Daar maakte Thiago in de 64<sup>stesup> minuut wel een einde aan. In de slotminuten dikte Kimmich de score nog aan tot 3-0. Een baalavond voor Anderlecht en een wedstrijd waar wel nog veel over gepraat zal worden. Alles bij elkaar kan Anderlecht toch zeggen dat ze 80 minuten stand konden houden met 10 man.p>

Poll: Verdiende Anderlecht meer?