Teodorczyk vermijdt totale crisis in Astridpark

Vrijdag 08 september 2017 - 22:19   I   door Redactie

Anderlecht heeft een crisis in extremis vermeden. Lukasz Teodorczyk bezorgde paars-wit op de valreep de zege tegen Lokeren.

De wedstrijd kende een vliegende start. Henry Onyekuru duwde het leer van dichtbij al in de tweede minuut binnen. Lokeren reageerde echter meteen. Eerst redde Frank Boeckx - die de voorkeur kreeg op Sels - nog twee keer, maar bij de derde poging van Miric was hij toch geklopt.

Lokeren speelde niet onaardig en klom na 35 minuten zelfs op voorsprong. Skulason vloerde Boeckx een tweede keer. Een ondermaats Anderlecht ging zo met een crisissfeer en een achterstand de rust in.

De Ridder miste in de tweede helft na een idnrukwekkende rush de kans om er 1-3 van te maken. Zijn maatje Boeckx redde van dichtbij. Uiteindelijk klom Anderlecht in het slotkwartier alsnog langszij. Eerst redde Verhulst nog de kopbal van Teodorczyk, maar Onyekuru tikte in de rebound binnen. Niet veel later zorgde Teo zelf alsnog voor een paars-witte zege.

Anderlecht - Lokeren 3-2
3' Onyekuru 1-0, 6' Miric 1-1, 36' Skulason 1-2, 77' Onyekuru 2-2, 90' Teodorczyk 3-2

Poll: Moet het bestuur van Anderlecht ingrijpen?