STVV verjaagt degradatiespook voorlopig na nipte zege tegen KV Kortrijk

Zaterdag 10 december 2016 - 21:43   I

Sint-Truiden heeft een uitstekende zaak gedaan in de degradatiestrijd. Het won nipt van Kortrijk na een vroeg doelpunt van Janssens en springt zo naar de dertiende plaats. STVV pakt 6 op 6, Kortrijk blijft achter met 0 op 9.

De wedstrijd was nog maar goed en wel begonnen of de thuisploeg kwam al op achterstand. Janssens, voor het eerst in de basis bij STVV, kwam goed voor zijn man en kopte mooi binnen. Ook na het doelpunt bleef STVV nog druk zetten. Bijna stond het al meteen 0-2, maar Kaminski hield Gerkens van een doelpunt met een beenveeg. Kortrijk onderging de wet van de sterkste in de eerste helft. Het probeerde wel de bal bij te houden, maar STVV loerde listig op de counter. Zo scoorden de Limburgers bijna alweer na een prima actie van Janssens.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld toch enigszins. STVV ontsnapte moeilijker aan de druk van Kortrijk. De thuisploeg deed het veel beter en dat resulteerde in twee kansen voor Saadi. Hij verkwanselde echter beide kansen. Even later wilde Kortrijk een penalty nadat Verstraete tegen de grond werd gewerkt, maar ref Boterberg gaf geen kik. Hier werd Kortrijk toch wel wat bestolen. Kortrijk probeerde nog, maar tevergeefs. Eindstand: 0-1.

Kortrijk - STVV 0-1

6' Janssens 0-1