STVV veegt de vloer aan met Oostende, degradatietopper eindigt onbeslist

STVV veegt de vloer aan met Oostende, degradatietopper eindigt onbeslist
Zaterdag 28 januari 2017 - 21:40   I  

KV Oostende is vanavond verrassend makkelijk de boot ingegaan. Het verloor met 3-0 van STVV. De degradatietopper tussen Waasland-Beveren en Westerlo eindigde onbeslist.

STVV - KV Oostende 3-0

30' Mechele 1-0, 57' Vetokele 2-0, 72' Vetokele 3-0

Na de nederlaag tegen Charleroi schudde Yves Vanderhaeghe zijn ploeg door elkaar. Bossaerts, El Ghanassy, Berrier, Dimata en Conté kwamen in de ploeg. Veel beterschap was er niet voor de kustploeg. STVV domineerde de wedstrijd. Mechele kopte de thuisploeg na een halfuur op voorsprong. Mechele kon nog eens gescoord hebben, maar Oostende-doelman Dutoit hield zijn ex-ploeg van de 2-0.

Het was echter slechts uitstel van executie. Na alweer een stilstaande fase kon deze keer Vetokele binnen koppen. Het was opnieuw Vetokele die de wedstrijd in een definitieve plooi legde met de 3-0. Zo blijft Oostende momenteel in de hoek waar de klappen vallen en moet het zich zorgen gaan maken over play-off I.

Waasland-Beveren - Westerlo 0-0

Zoals de score al doet vermoeden, had de wedstrijd weinig om het lijf. De derde laatste en voorlaatste in de stand wilden vooral niet verliezen. Toch was het vooral Waasland-Beveren dat aanspraak maakte op de overwinning. Een bal werd nog van de lijn gehaald door Henkens, Westerlo-doelman Van Langendonck onderscheidde zich tot tweemaal toe op pogingen van Gano. 

TAGS  I  stvv  I   oostende  I   waasland-beveren  I   westerlo

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024