Sterk Liverpool dient Man City eerste nederlaag toe op prachtige wijze

Zondag 14 januari 2018 - 18:52   I

Voor de wedstrijd keken voetbalfans uit naar de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester City. Velen dachten namelijk dat Liverpool in het eigen stadion Manchester City voor de eerste keer dit seizoen kon kloppen in de Premier League. En of er veel te beleven was.

De eerste helft ging gelijkgaand op, maar het was Liverpool dat op voorsprong. Oxlade-Chamberlain kreeg een boulevard aan ruimte en kon Ederson met een knappe schuiver kloppen. Nadien bleef de wedstrijd goed over en weer gaan, met kansjes aan beide kanten.

Net voor de rust kon City de bordjes gelijk hangen. Sané kapte zichzelf vrij in de zestien en klopte Karius in zijn korte hoek. Flatertje van de Liverpool-defensie, maar prachtig gedaan van de Duitser.

Na de rust leek City het laken naar zich toe te trekken met een sterke De Bruyne als motor, maar toen begon het te spoken op Anfield. De City-defensie ging eventjes blunderen en Liverpool sloeg genadeloos toe.

Eerst kon Firminho een foutje van Stones met een prachtige stiftbal afstraffen. Iets later knalde de Senegalees hard in de linkerbovenhoek na slecht uitverdedigen van City. Nadien deed ook Ederson zijn duit in het zakje door de bal pardoes in de voeten van Salah te spelen, die bedankte met een knappe lob.

City leek uitgeteld, maar toen kwam de klasse van de leider naar boven. In de 84ste minuut deed Bernardo Silva City wat hopen en 5 minuten later was het Gündogan die Liverpool met de 4-3 helemaal deed bibberen. Na een prangende slotfase bleef het echter 4-3 waardoor City na een sensationele wedstrijd voor de eerste keer geklopt werd dit seizoen.

Poll: Is dit typisch Liverpool?