Standard wint krediet bij eigen aanhang, KV Kortrijk in zeer slechte papieren

Zondag 15 oktober 2017 - 16:21   I

Vooraf werd al aangekondigd dat de ploeg die verloor, wellicht ook afscheid moest nemen van hun trainer. Als dat nu waarheid wordt dan heeft Standard zonet het vel van Sa Pinto bezegeld, terwijl KV Kortrijk het lot van Anastasiou heeft bezegeld.

De eerste helft was een aangenaam schouwspel en de bezoekers kwamen ook op voorsprong dankzij Kristof  D’Haene. Lang konden de West-Vlamingen daar echter niet van profiteren, want Edmilson liet onmiddellijk zien waarom dit Standard hem al die tijd zo hard heeft gemist. Met een flits bracht hij Standard vrijwel onmiddellijk opnieuw langszij.

Standard ging ook op datzelfde elan door en ging erop en erover. Orlando Sa kon een heerlijke voorzet van Mpoku binnenleggen en bracht zijn ploeg dus op voorsprong.

Iets later kreeg KV Kortrijk nog meer slecht nieuws, toen Larry Azouni, die D’Haene in de eerste helft nog zeer mooi op weg zette naar de 0-1, met een gestrekt been de voet van Edmilson raakte. Terecht rood en Standard mocht verder tegen 10.

Kortrijk moest in de eerste helft de kelk tot de bodem ledigen, want opnieuw was daar Orlando Sa die voor de 3-1 ruststand kon zorgen na een spektakelrijke eerste helft.

Het vuurwerk van de eerste helft kreeg geen vervolg in de tweede en de vurige sfeer in Luik zakte wat in. Pas toen Wouters met een vreemde actie uitpakte liet de Luikse aanhang opnieuw van zich horen. Wouters floot eerst een strafschop voor een overtreding op Pocognoli, maar onder invloed van de videoref kwam hij op die beslissing terug en gaf hij Pocognoli een tweede gele kaart voor een schwalbe en dat was het zeker niet.

Ook met 10 tegen 10 kwam Standard niet meer in de problemen en de Standard-fans genoten duidelijk van de mooie overwinning. Sa Pinto mag nog een weekje verder bouwen terwijl Anastasiou wel mag vrezen voor zijn positie.

Poll: Einde verhaal voor Anastasiou?