Standard rekent makkelijk af met Westerlo ondanks rode kaart

Zondag 11 december 2016 - 21:42   I

Standard heeft relatief simpel komaf gemaakt met Westerlo. Het werd 3-1 na een behoudende partij. Fai kreeg na 60 minuten rood, maar dat bracht de zege niet in gevaar. Zo blijft het ook in de running voor play-off I.

Al snel ging Westerlo cadeaus uitdelen. De wedstrijd was zo'n vijf minuten bezig of Standard kreeg al een strafschop na hands van Mustoe. Orlando Sá faalde niet vanop de stip: 1-0. Slechts enkele minuten later zag het er al erg benard uit voor Westerlo. Laifis kon de 2-0 tegen de netten koppen. Westerlo kreeg nochtans ook kansjes. Acolatse kon echter niet afwerken oog in oog met Standard-doelman Hubert.

Westerlo kwam begon beter aan de tweede helft dan aan de eerste. Hubert moest knap redden op een poging van Molenberghs. Daarna maakte Standard het zich nog moeilijk met een rode kaart. Fai mocht gaan douchen na een stevige overtreding op Acolatse. Ondanks zijn numerieke overwicht kon Westerlo geen vuist maken. Mbenza gaf dan maar het nekschot nog geen minuut nadat hij was ingevallen: 3-0 en over en uit voor Westerlo. Hyland kon in het slot dan toch nog de aansluitingstreffer maken, maar die kwam veel te laat.

Standard - Westerlo 3-1

8' Orlando Sá (pen.) 1-0, 16' Laifis 2-0, 75' Mbenza 3-0, 90+2' Hyland 3-1