Standard moet om deze reden niet meer twee duels achter gesloten deuren spelen

Standard moet om deze reden niet meer twee duels achter gesloten deuren spelen
Dinsdag 21 februari 2017 - 15:31   I  

Standard krijgt dan wel geen punten uit de stopgezette wedstrijd tegen Charleroi, het BAS deed ook een toegeving. Standard moest normaal ook twee wedstrijden achter gesloten deuren spelen, maar die straf wordt opgeheven.

“De niet-toekenning van de punten is in proportie met het doel dat voor ogen werd gehouden, maar de sanctie van een match achter gesloten deuren is van een andere aard. Het is een gemengde sanctie, die sportieve gevolgen, gevolgen voor de supporters en financiële gevolgen inhoudt. De automatische toepassing ervan kan buitensporige gevolgen hebben”, motiveert het BAS zijn beslissing.

De toegeving wordt gedaan omdat Standard wel degelijke enkele maatregelen nam. “De boete (5.000 euro) en de niet-toekenning van de punten zijn gezien de ernst van de feiten, noodzakelijk om te strijden tegen het wangedrag van supporters en de antecedenten van Standard gerechtvaardigd. Maar dat zijn wedstrijden achter gesloten deuren niet gezien de inspanningen die Standard levert.

"De club had de beslissing genomen om geen verplaatsingen voor supporters meer te organiseren, maar dat werd teruggefloten door de Pro League. Op 4 december, de dag van de wedstrijd, had Standard voorgesteld zijn stewards te laten deelnemen aan het fouilleren van zijn supporters bij het betreden van het Stade du Pays, maar ook dat werd geweigerd.”

TAGS  I  standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024