Standard krijgt stevige waarschuwing: "Hou nieuwe Iniesta in de gaten"

Standard krijgt stevige waarschuwing:
Woensdag 07 december 2016 - 11:52   I  

Standard kan nog altijd Europees overwinteren. Daarvoor moet het wel een goed resultaat neerzetten tegen Ajax, dat met een B-ploeg zal spelen.

Toch mogen de jonge spelers van Ajax niet onderschat worden, meent analist Youri Mulder. Vooral Abdelhak Nouri (19) moet volgens hem in de gaten worden gehouden. “Een heel leuke speler, hij doet me wat denken aan Iniesta", vertelt hij in Het Belang van Limburg. "Hij heeft een fabelachtige techniek, speelt slim en heeft een geweldige pass in huis. Onlangs gunde Peter Bosz hem zijn debuut in de eerste ploeg, daar keek voetbalminnend Nederland al een jaar naar uit.”

Achterin loopt er nog zo'n toptalent rond. “Mathijs de Ligt. De Ligt is amper 17, maar al zo ontzettend sterk. Op zijn 16de debuteerde hij al. Het grote voordeel van deze spelers is dat de tweede ploeg van Ajax uitkomt in de Eerste Divisie (tweede klasse, nvdr). Voor ze debuteren in de Eredivisie hebben die talenten al twee jaar profvoetbal op de teller staan.” Een makkelijke opgave zal het dus zeker niet worden voor Standard.

TAGS  I  Abdelhak Nouri  I   Ajax  I   Standard  I   Youri Mulder

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024