Standard komt met opmerkelijke officiële mededeling voor fans na incidenten

Standard komt met opmerkelijke officiële mededeling voor fans na incidenten
Dinsdag 20 december 2016 - 16:12   I  

Standard is de laatste tijd vaak in de problemen gekomen door wangedrag van enkele supporters. De club wil er alles aan doen om dat in de toekomst te vermijden.

"Naar aanleiding van de gebeurtenissen van de laatste weken hebben de vertegenwoordigers van de officiële supportersclubs en het bestuur van Standard de Liège elkaar meerdere keren ontmoet, met wederzijds respect en in een constructieve dialoog", klinkt het in een persbericht. "Het belangrijkste idee dat uit deze besprekingen is gekomen, is dat de club en zijn supporters hun verantwoordelijkheid moeten nemen door lessen te trekken uit de fouten in het verleden zodanig dat deze niet meer zullen voorkomen in de toekomst. Voetbal is en moet een feest blijven. Sommige ongelukkige incidenten hebben het imago van stamnummer 16 en zijn supporters aangetast."

"Standard de Liège en zijn supporters veroordelen dergelijke daden: ze hebben geen plaats in een voetbalstadion en zijn schadelijk voor zowel de club, de ploeg als zijn trouwe aanhangers. Ze hebben soms geleid tot juiste, maar ook tot disproportionele en ongepaste sancties. Uit deze gesprekken is ook duidelijk geworden dat Standard de Liège een grote familie vormt waarin de supporters een essentiële rol spelen. Een familie is iets waarop je kan rekenen in buitengewone momenten, maar ook in de meest delicate momenten."

"Dat is ook de reden waarom Standard de Liège en de volledige supportersachterban fier zijn om te benadrukken dat ze meer dan ooit een hecht blok vormen en dat ze hun krachten zullen bundelen om deze beproevingen te doorstaan. Zo kan de club er nog sterker uitkomen, zonder de passie, de fierheid en de vurigheid waar de club voor staat, uit het oog te verliezen."

TAGS  I  Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024