Standard en Charleroi krijgen gigantische boete

Standard en Charleroi krijgen gigantische boete
Maandag 05 december 2016 - 17:20   I   door Redactie

Standard en Charleroi hebben een fikse boete gekregen voor de ongeregeldheden met de supporters die zondag voordeden. Dat nieuws maakte Pierre François, CEO van de Pro League, bekend.

De wedstrijd werd zondag ontsierd door allerlei projectielen die de fans van beide teams op het veld gooiden. Eerst de fans van Charleroi en daarna de fans van Standard. De scheidsrechter had er daarna genoeg van en staakte de wedstrijd.

Op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd, stond Standard op een 1-3 voorsprong. “Zoals elke voetballiefhebber veroordeel ik ten strengste de incidenten die de scheidsrechter er gisteren toe brachten om de Waalse derby definitief te staken", reageert François. 

François wijst erop dat de Pro League vorig seizoen al “zeer duidelijke maatregelen trof om dergelijk wangedrag dat het imago van de Pro League en haar competities besmeurt, tegen te gaan.” Eén daarvan is “de invoering van een intern reglement met administratieve bestraffing”, lees: boetes van €25.000 of €50.000, ″naargelang het geval”.

Beide ploegen krijgen de hoogste boete van 50.000 euro. Zowel Charleroi als Standard lieten al weten dat ze de boete aanvaarden en niet in beroep zullen gaan.

TAGS  I  Standard  I   Charleroi

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024