Standard bezorgt Genk al meteen kopzorgen

Vrijdag 04 augustus 2017 - 22:21   I   door Redactie

Standard heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. De Rouches wonnen de topper tegen Genk, dat twee gezichten toonde. Standard haalde het met 2-1 en heeft 4 op 6. Genk blijft achter met 1 op 6.

Standard kende een moeilijke eerste helft. Al snel nam Genk het initiatief en Siebe Schrijvers was dicht bij een goal. Via de vingertoppen van Ochoa ging de bal tegen de paal. Wat later mikte Thomas Buffel naast.

Uiteindelijk klom Genk verdiend op voorsprong. Scholz verdedigde niet goed, waarna Schrijvers knap kon scoren. Genk liet Standard meteen na de rust weer in de wedstrijd komen na een enorme flater. Sander Berge speelde de bal erg slecht terug, Vukovic twijfelde of hij met de handen naar de bal mocht en Edmilson profiteerde.

Plots kantelde de wedstrijd en Mpoku bracht de thuisploeg zelfs op voorsprong. Op aangeven van Dossevi nam Mpoku het leer in één tijd op de slof en liet Vukovic kansloos. Genk had het nadien moeilijk. Eén keer waren de bezoekers er nog dichtbij, maar Ochoa verhinderde dat Ingvartsen nog kon scoren.

Standard - Genk 2-1
36' Schrijvers 0-1, 48' Edmilson Junior 1-1, 63' Mpoku 2-1

Poll: Wie eindigt straks het hoogst?