'Spelers AA Gent komen in opstand tegen Vanhaezebrouck'

'Spelers AA Gent komen in opstand tegen Vanhaezebrouck'
Woensdag 09 augustus 2017 - 08:44   I   door Redactie

AA Gent is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen. Zoals dat dan gaat bij een club, duiken er frustraties op. Niet in het minst over Hein Vanhaezebrouck.

"Als journalist krijg je geregeld te horen dat Vanhaezebrouck als coach niet alleen door zijn veeleisende aanpak maar ook door zijn dominante persoonlijkheid zeer vermoeiend is", schrijft Sport/Voetbalmagazine. "Dat krijg je zelfs bevestigd van mensen die hem dankbaar zijn. Als zoals nu de resultaten slecht zijn en de druk toeneemt, nemen daarover ook de frustraties toe."

Na de Europese uitschakeling verklaarde Vanhaezebrouck dat zonder Kalinic er in doel een probleem is. Hoe moeten de andere keepers in zijn selectie – de zondag aan de kant gelaten Jacob Rinne en Yannick Thoelen – zich daarbij voelen? Welk belang dient de coach met zo’n uitspraak, in een periode nog wel dat zijn spelers kwetsbaarder zijn? Is het om de verantwoordelijkheid voor de tegenvallende resultaten buiten zichzelf te leggen?

"Er zijn er in Gent die het degoutant vinden. En: is het ook niet contraproductief? Want je kunt dan misschien wel (retorisch) je gelijk halen, maar zorgt het voor meer vertrouwen bij de betrokken spelers, voor betere prestaties als een coach openbaar verklaart dat hij niet in hen gelooft? De realiteit is: bij heel wat spelers ligt Vanhaezebrouck intussen ‘moeilijk’."

Poll: Moet Vanhaezebrouck eruit bij Gent?

TAGS  I  gent  I   vanhaezebrouck

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024