Speler van Zulte Waregem haalt uit naar club en Dury: "Het is een oliebollenkraam"

Speler van Zulte Waregem haalt uit naar club en Dury:
Zondag 10 september 2017 - 11:44   I  

Robert Muhren is tot nader order nog steeds een speler van Zulte Waregem, maar tussen de Nederlander en trainer Francky Dury lijkt het nooit meer goed te komen. In een interview noemde Muhren Zulte Waregem nu zelfs een 'oliebollenkraam'.

Zulte Waregem haalde Muhren in januari binnen, maar al snel bleek dat de speler niet in de plannen van Dury paste. Een 'miscast', zoals dat dan heet. In het begin speelde Muhren nog wel, tegen Anderlecht bijvoorbeeld.

"Wedstrijden tegen dat soort clubs zijn geen kattenpis. En dan verwachtte de trainer wel dat ik gelijk de sterren van de hemel speelde", zegt Muhren tegen NOS. "Het ging niet slecht, maar als het even niet liep, werd ik eraf gehaald. Daarna zat ik vooral op de bank."

De Nederlander snapt niets van Dury's aanpak. "Hij verwachtte dat ik een type Bombarda (ex-speler van Feyenoord en Groningen, nvdr.) was, een aanspeelpunt. Maar dat ben ik absoluut niet. Ik ben ook gescout als een nummer tien, maar de trainer wilde een spits hebben."

Oliebollenkraam

"Ik heb daar (België, nvdr.) fantastisch gewoond en trok veel op met Timothy Derijck en zijn vriendin. Alleen op voetbalgebied was het een of ander oliebollenkraam. Ik heb ook nog nooit meegemaakt dat een trainer een contract voor tien jaar heeft. Dury bepaalt alles. De technisch directeur is een pion van hem."

Duidelijke taal van Muhren, die wellicht niet meer terugkeert aan de Gaverbeek. Sparta huurt de speler twee jaar van Zulte Waregem. "Het is nooit een gesloten boek. Sparta heeft een optie tot koop. Licht de club die niet, dan moet ik toch terug naar België. Daar heb ik dan nog twee jaar een contract."

"Dat ga ik niet zomaar laten vallen. Al heb ik wel een clausule waarin staat dat ik dan later mag aansluiten, zodat ik voor mezelf kan trainen en in de tussentijd kan zoeken naar iets anders. Maar dat zien we tegen die tijd wel weer", besluit de Nederlander.

Poll: Heeft Muhren gelijk?

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024