Sneijder sneert naar Defour en is kritisch voor Rode Duivels

Sneijder sneert naar Defour en is kritisch voor Rode Duivels
Dinsdag 08 november 2016 - 06:25   I   door Redactie

Ooit was Nederland zoveel beter dan België. Nu zijn de rollen duidelijk omgekeerd. Oranje kijkt met ontzag naar de Rode Duivels.

Wesley Sneijder wil absoluut spelen woensdag. Arjen Robben krijgt bijvoorbeeld rust. "Ik vind het nog altijd leuk om hier te zijn", zegt hij in HLN. "Woensdag wil ik gewoon weer graag de bus op, naar die ArenA, lekker vol huis en spelen. België heeft een goede ploeg met heel veel topspelers en als je graag voetbalt, wil je die wedstrijden gewoon spelen én winnen."

"Het is niet zo dat we met jaloezie naar de Belgen kijken. Ze hebben een heel goed team met heel wat spelers die het maken bij Europese topclubs. Al had ik op het EK net iets meer van ze verwacht. Wij staan er even net iets anders voor. Het is niet meer zo dat we het veld opstappen met als enige vraag met hoeveel we gaan winnen. Het is anders. Ik mis dat gevoel wel."

Het keerpunt voor de Belgen was in 2012. Toen won België met 4-2 van Oranje. Steven Defour hield Wesley Sneijder toen perfect uit de wedstrijd. “Defour? Tja, vervolgens heeft hij nooit meer gespeeld", lacht de middenvelder in HNB. "Pff, die wedstrijd zit bij mij al ver weg, hoor. Maar dat jullie die match beschouwen als hét keerpunt, vind ik wel straf. Nou, dan moeten jullie ons hartstikke dankbaar zijn.”

TAGS  I  Wesley Sneijder  I   Rode Duivels  I   Nederland

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024