Simons selecteren heeft gevolgen voor bondscoach Martinez

Simons selecteren heeft gevolgen voor bondscoach Martinez
Zondag 13 november 2016 - 20:15   I   door Redactie

Iedereen werd toch behoorlijk met verstomming geslagen door het feit dat Timmy Simons werd opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez. Stephan Keygnaert, chef voetbal van het Laatste Nieuws, merkt op dat Martinez zich helemaal niet populair maakt.

"Deze bondscoach kwám al niet met veel krediet naar België, en veel populairder heeft hij zich intussen niet gemaakt", aldus Keyngaert. "De niet-selectie van Radja Nainggolan en Nicolas Lombaerts kreeg veel weerstand. In het dossier van Nainggolan had Martínez geen ongelijk - de middenvelder zette de voorbije maanden meermaals zichzelf boven de groep. Het weren van Lombaerts is evenwel als een boemerang in het gezicht van de bondscoach terechtgekomen."

"Het welles-niettesspelletje dat Martínez voerde met Lombaerts eindigde vrijdag met het verrassend afmelden van de Zenit-verdediger met een dubieuze blessure - met alle gevolgen vandien; een ouwe man diende opgetrommeld om de gaten te dichten. Ook al is Simons in de huidige omstandigheden - hij ként een driemansdefensie - niet eens zo'n foute keuze."

"Jammer dat bij deze bondscoach inmiddels 'het voetbal' ondersneeuwt. Want onder Roberto Martínez hebben we wél vertrouwen bij wat we op het véld zien van de Rode Duivels. Sinds de interland tegen Spanje geeft de ploeg in elke interland omzeggens niets weg, er is een 'systeem' neergezet dat het beste bovenhaalt in spelers als Witsel, Hazard, De Bruyne en Carrasco, de kleedkamer werkt graag met deze bondscoach, en je wéét dat er een trainer in de dug-out zit die in de kwartfinale van het WK de ploeg zal helpen."

"We steunen liever een bondscoach die vreemde keuzes maakt maar die rendement levert tussen de lijnen, dan een die altijd politiek correct is maar de ploeg om zeep helpt. Roberto Martínez moet zich hier en daar bijstellen, de komende maanden. Niet alles verdient onderscheiding - les opportunistes savent s'en servir -, maar zolang de nationale ploeg tussen de lijnen geen stilstand kent, verdient hij steun."

TAGS  I  Roberto Martinez  I   Timmy Simons  I   Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024