Silvio Proto haalt zwaar uit naar Anderlecht

Silvio Proto haalt zwaar uit naar Anderlecht
Zaterdag 05 november 2016 - 09:35   I   door Redactie

Silvio Proto haalt in Het Nieuwsblad stevig uit naar Anderlecht. De manier waarop hij moest vertrekken, doet pijn bij de doelman.

Het was een shock", reageert Proto. "Niet eens zo lang geleden praatte Anderlecht nog over een functie na mijn carrière - keeper- of jeugdtrainer of wat dan ook - en dan krijg je opeens te horen dat je mag vertrekken. Het is niet dat we daarover gediscussieerd hebben. Geen voorstel, niets.”

Anderlecht had schrik dat toptalent Mile Svilar zou vertrekken als Proto voor meerdere jaren zou bijtekenen. "Ja, dat hoorde ik ook. Maar wel via vrienden die op de eretribune een gesprek opvingen van een bestuurslid. Neen, het was niet Roger Vanden Stock of Herman Van Holsbeeck. Het waren anderen die me naar de uitgang hebben geduwd. Vanden Stock blijft een buitengewone man die ik meteen heb gebeld om hem te bedanken voor mijn tijd bij Anderlecht", aldus Proto.

"De voorzitter antwoordde dat het hij was die mij dankbaar moest zijn. Een mooi compliment en echt: het kan dat Svilar ooit een superkeeper wordt die ze voor veel geld zullen verkopen, maar welke garantie heeft Anderlecht? En wat als Roef enkele topjaren kent? Zitten ze dan niet met hetzelfde probleem? Tja, voetbal is business, hé.”

"Ik had zeker nog enkele jaren mee gekund bij Anderlecht, maar ik hoop echt dat Roef me ooit overtreft. Chapeau dat ze voor zo'n jonge keeper kiezen. Anderzijds is Roef de eerste Anderlechtkeeper in twintig jaar die er geen concurrent moet uitspelen en zijn basisplaats aangereikt krijgt. Maar goed, daar kan hij niet aan doen.”

TAGS  I  Anderlecht  I   Silvio Proto

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024