Sfeer bij Belgische club onder het vriespunt: "Doet me denken aan legerploeg uit het Oostblok"

Sfeer bij Belgische club onder het vriespunt:
Woensdag 28 december 2016 - 11:51   I  

Hugo Camps ziet in de Jupiler Pro League een zwalpend schip. Het team lijkt ineen te storten.

Kortrijk verloor met 4-1 van rode lantaarn Westerlo. Het wordt zo opgezadeld met een 0 op 18. "Zou er nog eten zijn in Kortrijk? De ineenstorting van KVK is zo dramatisch dat voetbaltechnische beschouwingen niet volstaan", schrijft Camps in HLN. "Er is meer aan de hand. Ik denk aan een hongerklop die blijft duren. Het beeld van Miguel Indurain in zijn laatste Tour spookt de hele tijd door mijn hoofd. Ik zie hem nog worstelen met zijn kurkdroge mond om een spatje speeksel. Zelfs toen KVK de eerste weken van het seizoen voluit swingde, zag je al dat het mis zou gaan. Sportieve baas Belhocine en schaduwcoach Van Lancker liepen elkaar voortdurend voor de voeten. Iedere week stonden ze met hun ellebogen te schaduwboksen. Pubers."

"De clubcultuur klopt niet. Anders dan bij KVO zie je nooit eens lachende gezichten op het trainingsveld. De woorden hebben de klank van metaal op metaal. Bij KVK denk ik aan een legerploeg uit het Oostblok. Aan Slavia Praag of Dinamo Moskou. Voetballers in het gelid, kanonschoten aan de einder. Nooit eens pirouettes van plezier - dan krijg je 1 op 21. Voetballers presteren alleen als het leven vreugdevol is. Club is daar een mooi voorbeeld van. Alsof ze op weg zijn naar de Efteling, zo huppelen de jongens het trainingsveld op. Lachen, gieren, brullen. Michel Preud'homme houdt zijn gezicht ook niet in de plooi."

"Bij Anderlecht was het plezier wekenlang weg. Het voetbal was er naar: niet om aan te zien. In Oostende en Eupen is het altijd feest en als Westerlo wint, is het kermis. In Kortrijk zijn alle lachstuipen ingevroren. Duister Legia Warschau is nog meer Ibiza."

TAGS  I  KV Kortrijk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024