Seksueel grensoverschrijdend gedrag in Belgisch voetbal uitgelekt

Seksueel grensoverschrijdend gedrag in Belgisch voetbal uitgelekt
Woensdag 15 november 2017 - 19:19   I  

Er is dezer dagen heel wat te doen omtrent de zaak-Bart De Pauw. In de nasleep van het ontslag van de TV-maker is er ook seksueel grensoverschrijdend gedrag aan het licht gekomen in het Belgisch voetbal.

Volgens Sport/Voetbalmagazine liepen bij de Vlaamse voetbalfederatie vier verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen. Een niet nader genoemde club bracht de Vlaamse voetbalfederatie op de hoogte van een zaak.

Daarnaast zijn er nog drie getuigenissen over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de Belgische voetbalwereld. Dat vertelde criminologe Tine Vertommen nog aan Sport/Voetbalmagazine.

Voetbal Vlaanderen doet inspanningen om adequaat te reageren nu dit thema de actualiteit beheerst. “We plaatsen ons meldpunt prominenter op onze website”, zegt Vandeputte.

“Daarnaast bieden we clubs de workshop ‘Sport Met Grenzen’ aan. We willen ook projectsubsidies toekennen aan clubs die werken rond het thema, er komen extra opleidingen voor onze aanspreekpunten en we willen nog harder inzetten op het proactieve beleid”, klinkt het tot slot nog.

TAGS  I  Jupiler Pro League

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024