Sa Pinto schopt wild om zich heen: "Schuld van Anderlecht-fans"

Sa Pinto schopt wild om zich heen:
Vrijdag 08 december 2017 - 16:42   I  

Ricardo Sa Pinto moest vrijdagnamiddag nogmaals voor de Geschillencommissie verschijnen na zijn gedrag in de bekermatch tegen Anderlecht. De Portugese trainer van Standard hield zich niet in en de beschuldigingen vlogen in het rond.

"Ik wou hier zelf aanwezig zijn, ook al heb ik een belangrijke match vanavond”, verklaarde Ricardo Sa Pinto op de zitting weet Het Nieuwsblad.. “Om aan te tonen hoeveel belang ik hier aan hecht. Ik heb een uitstekende relatie met het Belgische voetbal: de supporters, andere trainers, de spelers en ook met de scheidsrechters. Ik provoceer niemand, maar sta wel bekend als een emotioneel persoon.”

"De supporters van RSC Anderlecht creëerden een negatieve sfeer en gooiden met allerlei voorwerpen naar ons. Ik ben dan ook geschokt over deze situatie. Mijn spelers kregen aanstekers en bekertjes naar zich gegooid, toen we naar binnen gingen had de ref aangegeven dat de match stilgelegd zou worden bij een volgend incident", haalt hij uit naar Anderlecht.

Maar ook de bond zelf krijgt een veeg uit de pan. "Dat het parket zegt dat ik toneel speelde, is een leugen. Ik ben geen acteur en speel geen komedie, ik ben een serieuze prof. Ik ben een mens en maak fouten, maar dat het parket liegt is teleurstellend en niet goed voor het voetbal."

Poll: Gaat het gedrag van Sa Pinto te ver?

TAGS  I  Sa Pinto  I   Standard  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024