Ruilt Vanlerberghe Club Brugge in voor deze eersteklasser?

Ruilt Vanlerberghe Club Brugge in voor deze eersteklasser?
Woensdag 22 november 2017 - 16:20   I  

Jordi Vanlerberghe had zich zijn overstap naar Club Brugge wellicht ietsje anders voorgesteld. De polyvalente speler wees afgelopen zomer clubs als Standard en AA Gent af om bij zijn droomclub aan de slag te gaan, maar komt er maar niet aan spelen toe.

121 speelminuten na 15 wedstrijden

Club Brugge werd al vroeg op het seizoen Europees uitgeschakeld, en dat bracht onder andere met zich mee dat trainer Ivan Leko nauwelijks roteert. De Kroaat kiest bijna wekelijks voor dezelfde elf spelers, en daar maakt Vanlerberghe geen deel van uit.

Tot dusver stond Vanlerberghe één keer aan de aftrap en mocht hij twee keer invallen, goed voor in totaal 121 speelminuten. Tijdens de eerste vijftien competitiewedstrijden maakte Vanlerberghe amper drie keer deel uit van de uiteindelijke wedstrijdselectie van Leko. Weinig. Héél weinig.

Uitleenbeurt in januari?

Vanlerberghe, die een tijdje geleden aangaf dat hij in januari een tussentijdse balans opmaakt voor zichzelf, zoekt in januari misschien alweer andere oorden op. Het zou niet onlogisch zijn dat Club Brugge Vanlerberghe een half jaar verhuurt, zodat die na de jaarwisseling meer speelminuten kan maken.

Van een tijdelijke terugkeer naar KV Mechelen zouden alle betrokken partijen beter kunnen worden. Vanlerberghe zou in een vertrouwde omgeving speelminuten kunnen opdoen, een slabakkend Mechelen zou er een speler bijkrijgen die het huis kent en Club Brugge zou zijn beloftevolle speler niet langer op de tribune zien zitten.

Poll: Moet Club Brugge Vanlerberghe een half jaar verhuren?

TAGS  I  Vanlerberghe  I   KV Mechelen  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024