RSC Anderlecht kroont zich voor de 34ste keer tot landskampioen, Club in de problemen

Donderdag 18 mei 2017 - 22:18   I   door Redactie

RSC Anderlecht is voor de 34ste keer landskampioen geworden. Paars-wit won met 1-3 bij Charleroi dankzij een herboren Lukasz Teodorczyk, die twee goals scoorde. Club Brugge is er nog niet voor de tweede plaats. Blauw-zwart verloor met 2-1 bij Oostende, terwijl Gent met 5-1 won van Zulte Waregem.

Charleroi - Anderlecht 1-3
27' Bedia 1-0, 59' Teodorczyk 1-1 en 81' 1-2, 87' Bruno 1-3

Chris Bedia bracht Charleroi op voorsprong kort voor het halfuur. Boeckx stond helemaal verkeerd opgesteld en Bedia kon scoren. In de tweede helft bewees Teodorczyk dat hij toch nog kan scoren. De Poolse spits trof raak op aangeven van Obradovic. Teo was weer helemaal gelanceerd en in de laatste tien minuten zorgde hij ook nog voor de 1-2: de goal van de titel. Bruno maakte er nog 1-3 van.

KV Oostende - Club Brugge 2-1
30' Rozehnal 1-0, 73' Wesley 1-1, 83' Akpala 2-1

Rozehnal bracht KVO op voorsprong. Hij sprong hoger dan Palacios en kopte binnen. Club was nochtans niet slecht aan de wedstrijd begonnen. Club speelde niet goed in de tweede helft, maar Wesley Moraes lukte toch de gelijkmaker. Club kwam nog heel dicht bij de 1-2. Jali redde op de lijn en Dutoit met een beenveeg. Het was tegen de verwachtingen in Oostende dat nog scoorde. Joseph Akpala dook voor Horvath op en bezegelde het lot van Club.

AA Gent - Zulte Waregem 5-2
21' Coulibaly 1-0, 36' Saief 2-0, 59' Kalu 3-0, 61' Coulibaly 4-0, 79' Leye 4-1, 83' Kubo 5-1, 87' Dalsgaard 5-2