'Rode Duivels spelen met indrukwekkend trio KVV'

'Rode Duivels spelen met indrukwekkend trio KVV'
Zondag 24 december 2017 - 18:00   I  

Het kan verkeren in het voetbal. Enkele weken geleden was er bij de Rode Duivels een hele discussie over het gebrek aan kwaliteit in de verdediging van België. Nu lijkt dat probleem zich stilaan zelf op te lossen.

Een hele tijd kon Martinez niet rekenen op Kompany. De speler van Manchester City is de enige echte leider van de Belgische defensie. Toch is hij vaker out dan fit, waardoor de Rode Duivels het vrijwel altijd zonder hun kapitein moeten doen.

Wat Kompany betreft hebben we geleerd om vooral niet te voorbarig te zijn, maar de signalen lijken stilaan positief. Na zijn terugkeer tegen Leicester leek Kompany opnieuw te vervallen, maar dit weekend stond Vince the Prince toch goed te verdedigen.

Nog een zorgenkind in de Belgische verdediging is Thomas Vermaelen. De verdediger sukkelde eerst met een blessure, maar verzeilde nadien gewoon op de bank (vaak zelfs op de tribune) van Camp Nou. Door enkele blessures kreeg Vermaelen zijn kans én hij greep die ook met beide handen. In Spanje zijn ze ondertussen ook onder de indruk geraakt van de Verminator en ook Martinez zal zijn prestaties met een gigantische glimlach volgen.

Het enige probleem dat de Duivels momenteel hebben is de onbeschikbaarheid van Alderweireld. Die is al een tijd lang out en een terugkeer lijkt niet voor de eerstkomende weken. Daardoor speelt Vertonghen momenteel in de driemansverdediging van Martinez, met Vermaelen en Kompany. Toch een indrukwekkende verdediging. Als ook Alderweireld nog fit is heeft Martinez zelfs nog de keuze tussen AKV (Vermaelen) en AKV (Vertonghen). Een verdediging waarmee je wel naar Rusland durft te trekken.

Poll: Wat zou uw keuze zijn?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Kompany  I   Alderweireld  I   Vertonghen  I   Vermaelen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024