Rode Duivels missen op haar na record

Dinsdag 10 oktober 2017 - 22:39   I

België heeft hun laatste kwalificatiewedstrijd gewonnen met 4-0. De galawedstrijd had niet zoveel bubbels in de champagne, maar bij momenten was het toch genieten.

<p>Toch was het op veel vlakken een memorabele avond. Zo brak Vertonghen het record van Jan Ceulemans en is hij nu alleen recordhouder. Als klap op de vuurpijl mocht hij ook de kapiteinsband hebben van Martinez.p> <p>Ook zagen we de broertjes Hazard vanaf het begin samen aan de aftrap. Het was trouwens Eden die ook de score opende. Iedereen dacht het startschot te horen van een wervelende partij, maar dat viel toch even tegen. De ruststand stond dan ook al snel op het scorebord.p><div id="ad-mobile-outstream">div> <p>De tweede helft had wat meer om handen. Het eerste hoogtepunt viel kort na rust, toen Thorgan ook zijn doelpuntje meepikte. Al had hij in de eerste helft ook kunnen, en misschien wel moeten scoren, oog in oog met doelman Panayi.p> <p>&quot;Als Thorgan er &eacute;&eacute;n scoort, scoor ik er twee&quot;, moet Eden gedacht hebben. Die kans kreeg hij vanop de stip en zo ene kans laat de sterspeler van Chelsea uiteraard niet liggen.p> <p>Iets later mocht ook Lukaku nog even meespelen en veel tijd had hij niet nodig om te scoren. Hij kon alleen op doelman Panayi afstormen en hij werkte koelbloedig af. Zo werd het 4-0 en daarmee evenaarde Belgi&euml; het record van Duitsland.p> <p>Het werd dan zoeken naar een verbetering van dat record en alweer kon Lukaku scoren, maar de lijnrechter liet het feestje, onterecht, niet doorgaan. Ook in de slotfase raakte Lukaku niet meer voorbij de doelman waardoor Belgi&euml; een prachtige kwalificatiecampagne kon afsluiten met een 4-0-overwinning.p> <p>Tags: Rode Duivels, Lukaku, WKp>

Poll: Jammer van het record?