'Rode Duivels hebben het gehad met Martinez, en wel hierom'

'Rode Duivels hebben het gehad met Martinez, en wel hierom'
Donderdag 16 november 2017 - 07:01   I  

Vanaf het moment dat Roberto Martinez bondscoach van de Rode Duivels werd, maakte hij indruk op fans, analisten en spelers. Maar ondertussen heeft de Spaanse oefenmeester veel krediet verloren, ook in de eigen kleedkamer.

Volgens Het Laatste Nieuws staat lang niet elke Rode Duivel nog steeds achter Martinez. “De Rode Duivels zijn omzeggens tot de zomer eensluidend positief geweest over Roberto Martínez. Het wordt zomer. So far so good. En dán gebeurt iets vreemd. Op en naast het trainingsveld in Tubize”, klinkt het in de krant.

“Spelers hebben de indruk dat hun bondscoach zijn krachtdadige aanpak loslaat. Zo enerveert het veel Rode Duivels dat het spelershotel en zélfs de trainingsfaciliteiten een duiventil worden - een 'va-et-vient', in het zog van bondsmensen, van onbekende mensen van divers pluimage.”

Hazard

Daarnaast zien enkele Rode Duivels met lede ogen aan hoe hun coach minder met tactiek bezig is dan op het eerste zicht gedacht. “Het gaat gepaard met de vaststelling dat hun coach óp het veld tevens minder flexibel blijkt dan hij laat uitschijnen in de media. Eén jaar na zijn aanstelling is Martínez op training haast nóóit eens afgeweken van zijn veldbezetting met drie centrale verdedigers.”

“De angst groeit in de kleedkamer dat Martínez dezelfde bedoelingen heeft als Wilmots - zijn lot in handen leggen van Eden Hazard. Niet enkel is de 3-4-3 op het lijf geschreven van Hazard, ook is er op menselijk vlak - en duidelijk voor iedereen - een match tussen Hazard en Martínez: allebei warme familiemensen, positivo's, en allebei met een goede, droge humor", klinkt het verder nog in de krant.

Martinez moet actie ondernemen

Als Martinez zijn groep niet wil verliezen, moet hij snel actie ondernemen. “Maar toch mag de bondscoach niet blind blijven voor de signalen op en naast het veld van de voorbije week. Kijk uit, coach. Dat wil zeggen dat de groep verlangt dat Martínez Tubize weer (en meer) afsluit voor de buitenwereld, inclusief voor bondsmensen.”

“Dat hij openstaat voor de verzuchtingen van de spelers als het gaat over tactiek en manier van voetballen, dat hij elke speler even belangrijk beschouwt - "Eden, Axel (Witsel,red.) en Youri (Tielemans, red.) zijn de lieverdjes van de coach", klinkt het in de vestiaire -, en dat Roberto Martínez er weer het vuur van de eerste twaalf maanden in krijgt.”

Poll: Moet Martinez bondscoach blijven?

TAGS  I  Martinez  I   Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024