Rode Duivel woedend na verontrustend nieuws: “Zo zou ik gereageerd hebben”

Rode Duivel woedend na verontrustend nieuws: “Zo zou ik gereageerd hebben”
Woensdag 15 november 2017 - 06:16   I   door Redactie

Gisterenavond kwam rond half zes een melding binnen. Het ging over de Rode Duivels die een match in het Jan Breydelstadion zouden spelen tegen Japan. Het leven van iedereen kwam plots ernstig in gevaar. Een Rode Duivel kan het niet geloven dat ze zo'n nieuws niet hebben verteld vooraleer de match was begonnen. Ze waren niet op de hoogte van de hallucinante melding.

Verontrustende melding
De politie in Brugge had bericht binnengekregen dat er een aanslag zou plaatsvinden in het Jan Breydelstadion. Dat werd meteen serieus genomen. Het OCAD, orgaan voor de coördinatie en analyse van dreiging, ontfermde zich meteen over de zaak.

Niemand wist van iets
"Om geen paniek te creëren, hebben we het in dat kringetje gehouden”, klinkt het in bondskringen. “Ook spelers en trainers wisten van niets. Wij hebben alleszins geen druk uitgeoefend om de wedstrijd te laten plaatsvinden. Je speelt niet met de veiligheid van 21.000 mensen. Niet dat we schrik hadden tijdens de match, we waren wel extra op onze hoede.”

Mignolet verontwaardigd
Doelman Simon Mignolet reageert nu op wat er gisterenavond aan de gang was. "Ik val compleet uit de lucht”, zei doelman Simon Mignolet kwaad. “Dit is wel erg. Ik weet niet hoe ik gereageerd zou hebben, als ik het geweten had tijdens de wedstrijd.”

Geen reactie
Het OCAD en de minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wilden nog niet reageren op de zaken.

Poll: Begrijp je dat Mignolet zo geschrokken is van het nieuws?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Mignolet

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024