Rode Duivel had selectie niet zien aankomen: "Een mooie verrassing om opgeroepen te worden"

Rode Duivel had selectie niet zien aankomen:
Dinsdag 21 maart 2017 - 22:15   I  

In de selectie van Roberto Martinez zaten uiteindelijk weinig verrassingen. Toch had één speler niet verwacht er bij te zijn.

Nacer Chadli kampte een tijdje met een lastige knieblessure en verdween zo een tijdje uit beeld bij de Rode Duivels. Nu is hij weer fit en is hij ook basisspeler bij West Bromwich Albion. "Na mijn knieoperatie was het moeilijk om terug te keren", gaf Chadli vandaag toe op de persconferentie. "Daarna heb ik hard gewerkt en nu voel ik me al enkele weken bijzonder goed. Dat zie je ook aan mijn statistieken. Het is voor mij belangrijk om wekelijks te mogen spelen. Op de eerste plaats wil ik uitblinken bij mijn club om zo elke keer geselecteerd te worden voor de nationale ploeg. Deze keer was het een mooie verrassing voor mij om opgeroepen te worden."

Door de blessure van Eden Hazard maakt Chadli ook meteen kans op een basisplaats. "Op die positie speel ik bij West Brom ook vaak, al heb ik daar dit seizoen al bijna op elke positie gespeeld omdat we met blessures zaten. De laatste weken zet de coach me op rechts: ik ben er gevaarlijk voor doel en scoor zo tamelijk vlot. Ook de vleugelposities op het middenveld van Martinez zouden me moeten liggen. Dan kan je de hele flank voor je rekening nemen. Ik heb nog nooit op de vleugel gespeeld, maar ik ben 27 jaar en dan kan je nog veel leren. De coach speelt in een nieuw systeem en dat is altijd leuk. Martinez is me al komen scouten bij WBA en weet op welke posities hij me kan gebruiken."

TAGS  I  nacer chadli

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024