"Roberto Martinez heeft dezelfde filosofie als Johan Cruyff"

Dinsdag 08 november 2016 - 11:25   I  

Roberto Martinez oogste al heel wat lof bij de Rode Duivels dankzij zijn aanvallende speelstijl. Nu krijgt hij ook woorden van lof uit een opmerkelijke hoek.

Het is niemand minder dan Jordi Cruyff, zoon van Johan en een goede vriend van Martinez, die hem met zijn vader vergelijkt. "Roberto is een van de weinigen in wie ik blind geloof. Hij is een van de meest belangrijke personen in mijn leven", vertelt Jordi Cruyff aan La Dernière Heure. "Zijn passie voor het voetbal is enorm groot. Hij werkt hard en dat is de basis van zijn succes. De mensen kijken bij een wedstrijd naar de bal, hij niet. Hij heeft het overzicht. Hij analyseert de bewegingen zonder bal. Hij heeft zijn eigen filosofie maar stond ook altijd open voor andere tactieken." 

"Zijn filosofie is: balbezit, opbouw vanuit achteruit, pressing en winnen. Hij kan zich aanpassen aan het moderne voetbal door de vele uren die hij besteedt aan het bekijken van beelden. Met België heeft hij een atletische en technische ploeg die perfect bij zijn stijl past. Hij is een liefhebber van het mooie spel. Hij heeft dezelfde filosofie als mijn vader. Ze leunen tegen elkaar aan op vlak van hun offensieve en dominante speelstijl. Voor hen is voetbal een medium om je uit te drukken."

TAGS  I  Roberto Martinez  I   Jordi Cruyff

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024