Real Madrid kruipt door het oog van de naald tegen staartploeg

Zaterdag 10 december 2016 - 22:25   I

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost voor Real Madrid, maar het heeft in extremis toch nog een overwinning uit de brand gesleept tegen Deportivo La Coruna. Real zette in de slotfase een 1-2-achterstand om in een 3-2-voorsprong.

In de eerste helft waren de doelkansen bijzonder schaars. Real Madrid-verdediger Nacho had een goede kans, maar zijn bal werd van de lijn gekeerd. Sergio Ramos waagde daarna zijn kans met een vrije trap, maar zijn schot ging over.

Na rust was het wel meteen raak voor Madrid. Morata schudde een verwoestend schot uit zijn benen, zijn schot viel perfect in de hoek: 1-0. Real leek zo de wedstrijd uit te kunnen spelen, maar dat was zonder Joselu gerekend. Op twee minuten tijd scoorde hij twee keer. Eerst met een raak afstandsschot, daarna werkte hij een counter knap af. Opeens moest Real Madrid gaan achtervolgen.

De thuisploeg leek af te stevenen op een nederlaag, totdat Mariano in de slotfase toch nog de 2-2 tegen de netten kon koppen. Real bleef nu Deportivo wegdrukken en dat loonde. Sergio Ramos - alweer hij - kopte de bal in de 93e minuut nog tegen de touwen.

Real Madrid - Deportivo La Coruna 3-2

50' Morata 1-0, 63' Joselu 1-1, 65' Joselu 1-2, 84' Mariano 2-2, 90+3' Ramos 3-2