RC Genk vrijwel zeker van kwartfinale in Europa League na demonstratie in Ghelamco Arena

Donderdag 09 maart 2017 - 22:50   I   door Redactie

Racing Genk staat na een ware demonstratie met anderhalf been in de kwartfinales van de Europa League. De Limburgers wonnen de heenwedstrijd met 2-5 bij AA Gent.

Gent startte sterk, maar het was Genk dat halverwege de eerste helft via een uitstekende Malinovskiy op voorsprong klom. Samuel Kalu stelde snel gelijk nadat Brabec bijna een owngoal scoorde. Hij trapte de bal tegen de lat en via Ryan scoorde Kalu.

Genk scoorde echter nog drie keer voor rust. Eerst ging doelman Kalinic wel erg ongelukkig onder de bal door en kon Colley makkelijk scoren. Vervolgens trapte Samata de 1-3 binnen. Jere Uronen zorgde in de blessuretijd van de eerste helft - oog in oog met Kalinic - voor de 1-4.

Op een prima voorzet van Saief kon Coulibaly in de tweede helft milderen. Bovendien kreeg de thuisploeg ook een strafschop, maar Perbet miste die. Geen 3-4, wel 2-5. Buffel en Malinovskiy deden het voorbereidende werk en Samatta maakte het af. Esiti kreeg in het slot nog rood bij Gent.