RC Genk neemt besluit over lot van Peter Maes

RC Genk neemt besluit over lot van Peter Maes
Dinsdag 06 december 2016 - 07:00   I   door Redactie

Racing Genk verloor in de competitie met 1-2 van Lokeren. De achterstand op de nummer zes bedraagt nu al zes punten. De druk op coach Peter Maes neem toe.

Toch zal Genk voorlopig niet ingrijpen. "Het woord crisis is hier vandaag nog niet gevallen", zegt CEO van Racing Genk Patrick Janssens in Het Laatste Nieuws. "In de competitie halen we niet de resultaten die we willen behalen en we staan niet waar we willen staan. Onze ambitie voor het seizoen was duidelijk. We wilden op een comfortabele manier in de top zes finishen, om dan een rol van betekenis te kunnen spelen in play-off 1."

"Op dit moment is dat ver weg, maar dat betekent niet dat het hoofd van de trainer op het kapblok ligt. Deze maandag is niet anders dan andere maandagen, alleen is iedereen binnen de club slechtgezind. Ik vind het zinloos om te vragen of wij het vertrouwen behouden in Maes. Als dat niet zo was, dan was hij hier vandaag geen coach meer."

Toch kan Maes maar beter zien dat er tegen rechtstreekse concurrenten als Zulte Waregem en Standard punten worden gepakt. Anders wordt het een moeilijk verhaal voor de Limburgse coach. "Het parcours in de beker en in Europa compenseert wat ons betreft enigszins het minder presteren in de competitie", gaat Janssens verder. "Maar een plaats in play-off 1 primeert en als we die niet halen dan is ons seizoen mislukt. Ongeacht de prestaties in de andere competities."

TAGS  I  RC Genk  I   Peter Maes  I   Patrick Janssens

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024