RC Genk laat unieke kans op play-off I-plek liggen tegen Charleroi

Zondag 19 februari 2017 - 21:52   I

RC Genk heeft dé kans gemist om zich in de top zes te nestelen. Tegen directe concurrent Charleroi kwam het niet verder dan 1-1. Zo blijft Genk zevende staan, op twee punten van Charleroi.

Genk domineerde wel in de eerste wedstrijdhelft, maar kwam tot weinig kansen. Het vizier van Pozuelo en Trossard stond echter nog niet scherp. De beste kans was nog voor Charleroi. Benavente kon uitbreken maar Ryan bracht redding. Afleggen voor Harbaoui had een betere optie geweest.

Na rust was er dan toch een reuzekans voor Genk. Uronen werd op de grond geduwd door Bedia, Pozuelo mocht een strafschop nemen. Die was echter veel te centraal, waardoor Pennetea de bal makkelijk kon wegboksen. Bijna kreeg Genk nog het deksel op de neus. Colley devieerde een voorzet van Diandy bijna in eigen doel.

Vijf minuten voor tijd kreeg Genk echter weer een penalty na handspel van Dessoleir, deze keer zette Trossard hem wél om. Charleroi pleegde echter een hold-up door meteen tegen te scoren met het eerste schot tussen de palen. Marinos stond helemaal vrij en kon zo makkelijk scoren. Genk ging daarna nog wanhopig op zoek naar een tweede doelpunt, maar Charleroi verdedigde vastberaden en stelde een punt veilig.

RC Genk - Charleroi 1-1

84' Trossard (pen.) 1-0, 85' Marinos 1-1