RC Genk bezorgt AA Gent nog meer kopzorgen

Dinsdag 27 december 2016 - 19:48   I   door Redactie

RC Genk gooide zijn coach Peter Maes op straat. De thuisploeg bewees tegen AA Gent dat het ook kan winnen zonder Maes.

Beide ploegen begonnen met open vizier aan de wedstrijd. Dat leverde kansen op langs beide kanten. Bizot moest al vlug in de match redding brengen op een schot van Neto. De beginfase was voor Gent, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam Genk ook beter in de match en herstelde de thuisploeg het evenwicht.

De reactie van de Limburgers liet ook niet op zich wachten. Karelis trof de paal. Het was maar uitstel. Pozuelo opende de score met een heel mooi schot. Al moet gezegd worden dat de defensie van de bezoekers aan het klungelen waren bij het tegendoelpunt. Meteen daarna stond het ook 2-0 wanneer Karelis een strafschop in doel werkte.

AA Gent stond voor een bijzonder moeilijke tweede helft. Maar de Buffalo's konden in die tweede helft de thuisploeg op geen enkel moment in de problemen brengen. Genk kreeg zelfs nog een paar kansen, maar miste die. Genk verdiende misschien wel meer dan die 2-0. Gent gaat met een kop vol zorgen de vakantie in.

RC GENK - AA GENT 2-0
19' Pozuelo 1-0, 26' Karelis 2-0 (pen)