Racing Genk stoot door na doldwaze wedstrijd

Woensdag 13 december 2017 - 22:49   I

Racing Genk heeft zich na een doldwaze wedstrijd kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de Croky Cup. Het won na strafschoppen.

De wedstrijd begon uitstekend voor Racing Genk. Eerst Malinovskyi en wat later Trossard zorgden al snel voor 2-0. Nog voor de rust stonden de bordjes echter gelijk na een own goal van Vukovic en een doelpunt (met een gelukje) van Morioka.

In de tweede helft verwaterde de partij, en dat mag u letterlijk nemen. Door de hevige regenval werd goed voetbal onmogelijk. Waasland-Beveren kreeg in blessuretijd het deksel op de neus door een tweede treffer van Malinovskyi. Toch was het nog niet gedaan. Myny deed het onmogelijke en scoorde nog tegen. Verlengingen dus.

Daarin versierde Waasland-Beveren vrijwel meteen een torenhoge kans, maar Thelin vergat de bal binnen te lopen. Ook Schrijvers bleef aan de overzijde niet rustig genoeg. Nadien kabbelde de wedstrijd verder. Spanning was er wel, kansen een pak minder. Op naar de strafschoppen.

Daarin bleef Racing Genk het kalmste. De Genkies twijfelden niet en trapte elke strafschop binnen. Bij Waasland-Beveren steeg de druk toen de Vukovic de eerste strafschop uit zijn doel wist te ranselen. Toen Angban ook nog eens op de paal schoot was het binnen voor Racing Genk.

Poll: Geniet u van zo'n bekerwedstrijden?