Publiekslieveling Club Brugge dicht bij een transfer: "Ander niveau"

Publiekslieveling Club Brugge dicht bij een transfer:
Vrijdag 17 november 2017 - 06:10   I  

Bij Club Brugge heeft Dion Cools de strijd gewonnen met Palacios op de rechterflank. Toch leek het in het begin van het seizoen dat Cools niet veel ging spelen. Hij dacht dan ook aan een vertrek.

Cools speelde met de gedachte om uitgeleend te worden. Hij werkte hard, maar speelde niet. Dat was voor hem zeer moeilijk. Toch kwam Cools nog in de plannen van Club voor en dus mocht hij niet weg van Leko.

"Club maakte duidelijk dat een vertrek geen optie was en dat is mijn redding geweest. Net op het juiste moment heb ik gepiekt. Misschien lag het aan het systeem: in deze 3-5-2 heb ik de hele flank voor mij, terwijl we eerst 3-4-3 speelden", aldus Cools.

Gelukkig voor Club bleef hij, want de fans zien hem graag in Jan Breydel. Hij is jong, Belg, heeft scorend vermogen en bovendien nog eens een vlotte babbel. Dat bewees hij enkele weken geleden toen hij te gast was in Extra Time. Hij zet ook grote stappen in zijn carrière en hij weet wat hij wil.

"Achteraf bekeken is het misschien niet slecht dat ik in het begin niet zo vaak gespeeld heb. Ik kwam van tweede klasse en moest meteen Europees spelen: dat was toch een heel ander niveau. Nu ben ik veel matuurder."

Poll: Is Cools de beste flankspeler van Club?

TAGS  I  Cools  I   Club Brugge

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024