Pro League neemt zéér drastische beslissing omtrent de videorefs

Pro League neemt zéér drastische beslissing omtrent de videorefs
Maandag 13 november 2017 - 22:00   I  

De invoering van de videoref is tot nu toe geen onverdeeld succes in de Belgische competitie. De Pro League heeft daarom nu besloten om volgend seizoen ofwel een videoref in te zetten tijdens elke partij, ofwel tijdens geen enkele wedstrijd.

Een drastische beslissing waarmee de Pro League duidelijk maakt dat het menens is. "We moeten alvast anticiperen. Zodra de IFAB het gebruik van de videoref definitief toestaat, moeten we beslissen of we het gaan gebruiken in onze competitie. Voor volgend seizoen is het dan duidelijk: alle wedstrijden met de videoref of geen enkele."

De profclubs willen dan ook dat de mensen in het busje van hoge kwaliteit zijn. Het liefst zien zij actieve scheidsrechters in het busje plaatsnemen. "De Pro League wil de videoref meer dan waarschijnlijk definitief introduceren, maar in dat geval moeten we videorefs aantrekken." De Pro League wil meer autoriteit in het busje en zou het liefst actieve scheidsrechter ook aanstellen als VAR. "Bij voorkeur de semiprofs." Dat schrijft Sporza.

Poll: Is dat een goede beslissing van de Pro League?

TAGS  I  Videoref  I   Pro League

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024