Pro League luistert naar Club Brugge en neemt deze beslissing

Pro League luistert naar Club Brugge en neemt deze beslissing
Donderdag 23 november 2017 - 20:18   I  

Vincent Mannaert lanceerde een voorstel om meer geld van de tv-contracten door te sturen naar de ploegen met Belgen in de kern. Zo hoopt Club om andere ploegen aan te sporen om meer kansen te geven aan de eigen jeugd.

De Pro League heeft duidelijk oren naar dit voorstel en heeft het nu op de agenda geplaatst voor de Algemene Vergadering. Het is trouwens niet de eerste keer dat de Pro League probeert om jonge talenten langer in België te houden.

"Om te vermijden dat onze jeugdspelers te snel voor een buitenlands avontuur kiezen, werkt de Pro League aan een aanpassing van een Koninklijk Besluit. Dat moet toelaten om jeugdspelers vanaf 15 jaar een semiprofessioneel contract te geven. Dat zal ons toelaten om toptalenten als Zinho Vanheusden (Inter) en Thibaud Verlinden (Stoke City) in België te houden", aldus Pierre François, CEO van de Pro League.

Er ligt trouwens ook een voorstel op tafel om eersteklassers binnenkort hun beloftenploeg te laten inschrijven in de eerste en tweede amateurreeksen. Veel talenten vinden de beloftenreeksen namelijk te zwak.

Poll: Vertrekken talenten te snel?

TAGS  I  Club Brugge  I   Pro League

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024