Preud'homme: "Anderlecht-speler had schrik van ons"

Preud'homme:
Vrijdag 30 december 2016 - 09:36   I   door Redactie

Michel Preud'homme heeft enkele opvallende uitspraken gedaan. In Het Laatste Nieuws blikt hij terug op de titelwedstrijd in mei.

Club Brugge werd voor het eerst in elf jaar kampioen dankzij een 4-0-overwinning tegen Anderlecht. Voor aanvang van de wedstrjid liet Preud'homme een stilte vallen in de kleedkamer. "Ik trok op die manier de aandacht, en daarna heb ik als een bezetene staan roepen: 'Okaka mag niét aan de bal komen! Okaka mag niét, niét, aan de bal komen! Begrepen?'"

"We hadden er tijdens de week úren op getraind: Okaka moest in de sandwich worden genomen door enerzijds Engels en anderzijds door de centrale middenvelders Simons, Vormer en Claudemir. Hij mocht geen kant op. Ik heb aan de groep videofragmenten laten zien waaruit bleek dat van zodra Okaka de bal énkele seconden kon bijhouden, de hele ploeg van Anderlecht opschoof, om van daaruit met hun korte combinaties voor gevaar te zorgen", aldus Preud'homme.

"Ik heb een beeld op mijn netvlies staan uit het begin van de wedstrijd - Okaka krijgt een bal, en meteen vliegen vier van mijn spelers als wilde beesten op hem af. Hij verliest de bal, en kijkt met zúlke ogen naar de dug-out van Anderlecht. Okaka had schrik..."

TAGS  I  Michel Preud'homme  I   Stefano Okaka  I   Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024