Peter Vandenbempt onder de indruk: "De beste van Anderlecht"

Peter Vandenbempt onder de indruk:
Dinsdag 02 mei 2017 - 22:15   I   door Redactie

Peter Vandenbempt laat zich in Sport/Voetbalmagazine zeer lovend uit over Uros Spajic. De verdediger ontpopte zich tot een sterkhouder bij paars-wit.

"Terwijl de professionele mopperaar Kara in raadsels spreekt en zijn immer durende zoektocht naar respect voortzet, is zijn tegenpool Uros Spajic in alle stilte uitgegroeid tot de beste verdediger van Anderlecht. Of hoe een lastminutekoopje nog een ongelooflijke meevaller kan zijn", aldus Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

"De aanloop van de Servische verdediger was lang en aarzelend, hij worstelde met de naweeën van een slecht seizoen bij Toulouse én met een (noodzakelijke) minder geslaagde casting door René Weiler als rechtsachter. Spajic werd er vaak afgerekend op zijn beperkte bijdrage aan het aanvalsspel van Anderlecht, maar dat was niet correct."

Foto: VRT

"Intussen is hij nu al een tijd de stabiele factor in het hart van de onverzettelijke organisatie van paars-wit: hard in de duels, scherp in de tackle, zeer goed in de lucht, wendbaar en snel genoeg en risicoloos sober in het uitvoetballen. En een troef op standaardsituaties aan de overkant. En anders dan de Afrikaanse Koning naast hem zonder kapsones of misplaatste overmoed. Kortom: een verdediger zoals elke trainer er één wil in zijn elftal.

TAGS  I  vandenbempt  I   spajic  I   anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024