Peter Vandenbempt doet opmerkelijk voorstel aan Anderlecht en Club Brugge

Peter Vandenbempt doet opmerkelijk voorstel aan Anderlecht en Club Brugge
Vrijdag 03 maart 2017 - 07:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt vindt het niet onlogisch dat Club Brugge en de kleine clubs niet staan te springen voor maandagavondvoetbal. Hij ziet daar meerdere redenen voor en doet een voorstel.

"In het geval van Gent was het bochtenwerk net iets te opzichtig. Bernd Thijs vond het twee jaar geleden “vreemd” dat ze bij Club Brugge “klagen over vermoeidheid”. Absoluut Europees willen spelen, maar wanneer je het goed doet, vinden dat je benadeeld bent, die logica ontsnapte hem. En Hein Vanhaezebrouck vond het “niet ideaal, maar doenbaar, donderdag en zondag spelen, geen reden tot klagen”", weet Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

"De praktijkervaring heeft hen intussen wijzer gemaakt en dat is goed, maar je kan Club Brugge niet kwalijk nemen dat het zich nu even verzet tegen een plotse invoering van maandagavondvoetbal. Clubleiders zal straks nochtans gevraagd worden om ermee in te stemmen 'in het belang van het Belgisch voetbal'. Want, zo zeggen zij die Europees actief zijn, hoe beter onze clubs presteren in Europa, hoe beter voor ons voetbal."

"Hoe wordt STVV beter van een een CL-deelname of Europese ­finale van Anderlecht? Misschien omdat de uitstraling van onze competitie groter wordt en ook spelers van STVV in waarde stijgen of zenders meer willen betalen voor de TV-rechten? Beter is een stuk van die gigantische som geld uit de CL - straks 25 miljoen - die een Belgische club krijgt te delen met de kleine clubs. Enkel zo kan je ze laten meedenken en motiveren om zich te schikken naar regelingen die Europees spelende ploegen helpen."

TAGS  I  vandenbempt

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024