Peter Maes praat over ontslag bij Genk en zijn toekomst: "Daar wil ik aan de slag gaan"

Peter Maes praat over ontslag bij Genk en zijn toekomst:
Zaterdag 25 februari 2017 - 08:21   I   door Redactie

Peter Maes komt in Het Laatste Nieuws voor het eerst uitgebreid terug op zijn ontslag bij RC Genk. De coach is er nog niet goed van.

"Ik heb er me suf over gepiekerd. Genk trok al lang aan mijn mouw en toen de timing juist zat, was mijn opdracht ook heel duidelijk. Ik moest de kleedkamer opkuisen, opnieuw enthousiasme brengen in die club en play-off 1 halen", aldus Maes

"Niet makkelijk op een moment dat de club 15 miljoen euro verlies lijdt. Als ik dan bekijk wat wij in anderhalf jaar gepresteerd hebben, dan kan ik alleen maar zeggen dat wij in ons opzet geslaagd zijn. Verdient dat geen krediet?"

"We zijn nu twee maanden verder, maar ik kan nog altijd geen wedstrijd van Genk bekijken. Ik leef nog te veel mee. Bij mijn vorige clubs heb ik telkens vier of vijf seizoenen gewerkt, die cyclus was af. Daar heb ik ook moeilijke momenten gekend, maar dan heb je mensen binnen de club nodig die je beschermen. Mensen die je uit de wind zetten, dat gevoel heb ik in Genk op geen enkel moment gehad."

Maes spreekt ook over zijn toekomst. "Mijn toekomst ligt bij een ambitieuze club waarmee ik prijzen kan pakken, anders zat ik nu al in het buitenland. Een club uit de G5? Dat zullen we zien. Ik heb niet het gevoel dat ik in Genk aan mijn plafond zat. Ik wil mijn grenzen nog verleggen en het kriebelt. Ik ben klaar voor een nieuwe periode van tien jaar zonder ontslagen te worden."

TAGS  I  maes  I   genk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024