Op deze manier zorgde Mourinho voor exit van De Bruyne bij Chelsea

Op deze manier zorgde Mourinho voor exit van De Bruyne bij Chelsea
Zondag 26 november 2017 - 11:22   I  

Kevin De Bruyne is ondertussen één van de belangrijkste spelers in de Premier League, maar het was ook ooit anders. Enkele jaren geleden kon de Rode Duivel zich niet doorzetten bij Chelsea, waar toen ene José Mourinho de plak zwaaide.

In een gesprek met The Times kwam De Bruyne nog eens terug op zijn periode bij The Blues. Volgens de krant duwde Mourinho onze landgenoot naar de exit op Stamford Bridge door keer op keer te benadrukken dat er bepaalde tekortkomingen in zijn spel zaten.

“Ik wilde gewoon spelen en me tonen”, aldus De Bruyne. “Ik had geen statistieken waar ik op kon terugvallen. Ik had twee keer gespeeld. Wat wil je dan dat ik doe? Ik kreeg het gevoel dat ik niet in actie zou komen. Zelfs als Mourinho zei dat hij me meer speeltijd zou geven… Misschien zou ik dan van twee naar vijf wedstrijden zijn gegaan.”

“Het was de juiste beslissing om te vertrekken (naar Wolfsburg, nvdr.). Voor Chelsea ook, denk ik. De club maakte winst op een speler die toch niet speelde. Ik wilde spelen, want ik wil de ploeg iets bijbrengen. En daarom koos ik voor Wolfsburg.”

Poll: Had De Bruyne meer kansen moeten krijgen bij Chelsea?

TAGS  I  De Bruyne  I   Chelsea  I   Manchester City

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024