"Onder Leekens was onze fysieke paraatheid een drama, er werd onvoldoende intensief getraind"

Dinsdag 07 maart 2017 - 16:15   I  

De carrière van Georges Leekens zit wat in het slop. Hij werd ontslagen door Lokeren en de Africa Cup met Algerije werd een grote mislukking. In de groepsfase was het land al uitgeschakeld, waardoor Leekens de eer aan zichzelf hield en opstapte.

De vervanger van Leekens was Rúnar Kristinsson, al geeft voorzitter Roger Lambrecht toe dat Peter Maes ook in de running zou zijn geweest als hij toen geen club zou hebben gehad. "Mijn contact met Peter Maes is altijd goed gebleven. Vlak na zijn ontslag bij Genk heb ik hem gebeld om hem een hart onder de riem te steken", vertelt Lambrecht aan Sport/Voetbalmagazine. "Mochten wij op zoek zijn naar een trainer, zou ik meteen zeggen: Peter, meer dan welkom! Maar Rúnar is hier net en levert goed werk. Hij heeft de ploeg van de voorlaatste plaats weg geloodst en fysiek weer scherp gekregen."

"Onder Georges Leekens was onze fysieke paraatheid een drama, er werd onvoldoende intensief getraind. Akkoord, tegen Eupen was het slecht, maar tegen Anderlecht en Gent speelden we gelijk, tegen Club wonnen we zelfs met 1-0. Toen was iedereen tevreden op Daknam."

TAGS  I  lokeren  I   georges leekens

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024