"Om deze opvallende reden mogen Rode Duivels niet bij Marokko in de groep op WK"

Dinsdag 28 november 2017 - 06:45   I   door Redactie

Vrijdag is er de WK-lotng. Franky Van der Elst waagt zich alvast aan een pronostiek.

"Geen Spanje, dat staat buiten kijf”, is de 86-voudige Rode Duivel duidelijk in Het Nieuwsblad. “Dat land uit pot 2 moeten we absoluut vermijden. Het brengt wel met zich mee dat ik voor die horrorgroep uit pot 3 geen Europees land meer kan kiezen. Er mogen immers geen drie Europese landen in dezelfde groep zitten."

"Die Scandinavische landen Zweden, Denemarken en IJsland zijn ook geen doetjes en dus liefst te vermijden. Egypte is daarna een zware klant, want als één van de eerste Afrikaanse landen gekwalificeerd. Uit pot 4 is het zaak Japan te vermijden. Zo makkelijk hebben we daar enkele weken geleden niet tegen gewonnen."

"Ik heb de indruk dat de Afrikaanse landen te kloppen zijn, maar het is wellicht ook best om Marokko te vermijden - vooral in het kader van mogelijke rellen. Voor mijn lievelingsgroep komen Peru, Iran en Panama het meest in aanmerking. Al mag ook daar een Afrikaans land bij.”

De ideale groep voor Van der Elst is: België, Peru, Iran, Panama. De horrorgroep is volgens hem: België, Spanje, Egypte, Japan.

Poll: Hoe ver geraken de Rode Duivels op het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Van der Elst

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024