Om deze 4 redenen doet Leko Preud'homme helemaal vergeten

Om deze 4 redenen doet Leko Preud'homme helemaal vergeten
Woensdag 18 oktober 2017 - 15:04   I  

Ivan Leko heeft er een puik seizoensbegin opzitten met Club Brugge. De Kroaat pakte 27 op 30 in de JPL en heeft de geest van Michel Preud'homme verdreven uit Jan Breydel. Daar zijn vier redenen voor.

Vertrek sterkhouders

Met José Izquierdo, Björn Engels en Timmy Simons (al is die nog actief bij blauw-zwart) veranderde het team op verschillende posities, weet Wim De Coninck uit te leggen bij Sport/Voetbalmagazine. Toch moeilijk om die allemaal te vervangen, maar Leko deed het gewoon.

De doelman

De meningen zijn verdeeld over doelman Horvath. Soms speelt hij een cruciale rol (denk maar aan de wedstrijd in Charleroi), maar soms gaat hij ook in de fout. Toch krijgt hij het vertrouwen van Leko en dat rendeert. Preud'homme had meer moeite en twijfelde lang om hem te brengen ten nadele van Butelle.

Programma

Club speelde al zes keer op verplaatsing. Toch wel knap dat het daar vijf matchen van kon winnen. Dat was bij zijn voorganger wel eens anders.

Middenveld

Preud'homme durfde wel eens schuiven met Hans Vanaken. Die speelde zo soms op de rechtsbuiten. Bij Leko speelt hij op het middenveld, samen met Vormer en Nakamba. Een ijzersterk trio.

 

Poll: Is Leko beter dan Preud'homme?

TAGS  I  Club Brugge  I   Leko

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024