Olivier Deschacht ziet grote oplossing: "Hij brengt net wat ik nu mis bij Anderlecht"

Olivier Deschacht ziet grote oplossing:
Zaterdag 31 augustus 2024 - 09:00   I   door Redactie

Wie is er beter geplaatst dan Olivier Deschacht om de transfer van zijn boezemvriend Leander Dendoncker naar zijn ex-club Anderlecht in te schatten? De middenvelder wordt gehuurd van Aston Villa.

“Het is een winnaar pur sang en dat straalt af op de andere jongens", zegt Deschacht over Dendoncker in Het Laatste Nieuws. "De intensiteit en de drive die ik bij Anderlecht mis, die heeft hij wel. Hij was geen veelprater, maar op een ludieke manier durfde hij zich wel uitspreken. Hij was op dat moment vooral een verbindende speler. Door zijn grote talenknobbel was hij bij iedereen populair. Zowel bij de Zuid-Amerikanen als bij de Afrikanen. Op zijn manier zorgde hij ervoor dat er geen kliekjesvorming was in de groep.”

Dendoncker gaat Anderlecht op sleeptouw nemen. Daar twijfelt Deschacht geen seconde aan. "Hij koppelt dat loopvermogen aan het creëren van doelgevaar. Ook al is dat niet zijn voornaamste kwaliteit, Leander is iemand die kan dreigen vanop afstand. Ook zijn kopspel wordt vaak onderschat. Die goal die hij maakte in de Europa League tegen Manchester United vind ik tekenend voor Dendoncker.”

Poll: Denk jij ook dat deze transfer een schot in de roos is voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Olivier Deschacht  I  Leander Dendoncker

zaterdag 21 september 2024

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024