"Nog liever de barbaren van Feyenoord dan de sukkels van Standard en Charleroi"

Dinsdag 06 december 2016 - 11:03   I  

De supportersincidenten tijdens de Waalse derby blijven de gemoederen bedaren. Vooral de nonchalance van beide clubtrainers is een doorn in het oog voor velen.

Ook columnist Hugo Camps ergerde zich eraan. "Verbijsterend was dat noch Standard-coach Aleksandar Jankovic, noch zijn Charleroi-collega Felice Mazzu het waagde de liefhebbers van steniging te stigmatiseren als crapuul", schrijft hij in HLN. "Jankovic in hypocrisie overdrive: "Ik ben geen advocaat." Meneerke Jankovic ademt meer perkament en wijwater dan bloeddorst en kijkt wel uit om zich in een oorlogje met tifosi-uitschot te storten. Mazzu is nog wel een straatvechter, maar buigt verkrampt als riet voor de harde kern van de Carolo's. Mambourg en Sclessin: censurerende machten."

"Het wangedrag van de fan-guerrillero's gaat samen met de wanstaltige lankmoedigheid van de clubleiding. Van coaches had ik meer ongezouten kritiek verwacht op baldadigheden. Maar Jankovic en Mazzu fulmineerden in het ijle. Alsof ze het over ongestreken cornervlaggen hadden. De hooligans van beide clubs zijn nochtans sukkels. Ze komen niet verder dan wat gooi- en smijtwerk met aanstekers en USB-sticks. Met een haarspeld van de geliefde. Amateurs. Dan liever de barbaren van Feyenoord. Zij houden zich tenminste gedeisd in het stadion, want ook balverliefd, maar vegen nadien de Spaanse trappen in Rome schoon. De wedstrijd zelf zingen ze letterlijk uit."

"Sancties helpen niet. Wedstrijd achter gesloten deuren of puntenaftrek raakt dit soort debielen niet. Hun levensdoel is vernielzucht van alles wat op een levend wezen lijkt. Daar is Daniel Van Buyten alvast niet bij: als ingevroren standbeeld keek hij toe op de lynchpartij. Geen woord. Ineens onzichtbaarder dan de lafste materiaalman. Wat helpt is dat al die goede mensen van Standard het onderkruipsel ter plekke bij de keel grijpen en het stadion uitmeppen. Sociale controle is soms hardhandig."

TAGS  I  Hugo Camps  I   Feyenoord  I   Standard  I   Charleroi

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024